Sabtu, Januari 11, 2014

Beriadah dengan nenek2 @Sungai Jahang Gopeng

11/01/2013
Hari ni baru berkesempatan jumpa ngn mai & juju... lama dh tak jumpa depa (bahasa perak utk mereka) hihi...
balik je ipoh terkuar la loghat perak.... takleh nak kontrol bile udah jumpa nenek2 kepala gila ni. Planning kiteorg nak makan Laksa yang katenye sedap sgt tu. Nasib ena lah dpt kawan2 suka explore tempat makanan...jd ena tukang jd 'Juri' merasa setiap mknan. hikhikhik.. Kebetulan kedai tu dekat ngn kawasan sungai, leh picnic2 skali ala2 celop2 kaki la... sebenarnya Sg Jahang @Gopeng ni tempat org2 yang sukakan aktiviti lasak. so byklah group yang dtg dari jauh buat event sungai kat sini..




Ini lah kome kedainye yg pemes sgt tu.. yg pemesnye Laksa...Tapi nama kedai "Mee Kari Ami" kedai ni ramai woo... bak kate mai, smpai tak ckup meja lah. Tapi tadi ena pegi org tak ramai sgt sbb dh petang kan... semangkuk RM4, penuh beb.hihi

Pic tak seindah rasa... tak caya cuba try kome! perghhhh mmg mabeles... hik hik..

Igt skolah je ade papan hitam?? kedai Mee Kari Ami pon ado.. kau Ado????

 Jgn memandang kedai yang simple ni..biasalah kawasan kampung...kedai kecik tp org dr Johor pon sangggup dtg tau. 

 Bertiga lebih secocok... ahhhaiiiii... kami je lah yg ado, nasib baik ade group kakak2 time ni, leh la jd tukang amik gambo kami yg omey3 lotey...

 huahahahha... gile meroyan nenek2 



Sorang anak dara... sorang lg mak dara... Ena?? Anak dara orang la..hahhaa..

Kami lepak kejap je sbb dh nak maghrib..celop2 kaki je...pose2 feeling2...gurau sendee... pastu trus balik anta nek mai balik umah. Dari rumah mak ke sungai jahang @gopeng ni dlm 20min je.... Nanti ade masa free nak bawak ngoi main ayo kat sini lah... :)) #Rinduplaknganngoi

EnaEleena sudah mau tito... jom jom... 





Tiada ulasan: